Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

6-1 Henric Ericsson (?)(53)
7-1 André Ferro (73)
8-1 David Szécsényi (83)
9-1 Per Johansson Lövhaugen (89)

Tredje matchen på sju dagar, det innebar att några spelare skulle få börja på bänken då dom gjort 180 minuter. Vi hade 17 spelare uttagna men det skulle sluta med 15 då Kigge och Philip fick slänga in handduken. Så det blev tyvärr inte vila för dom som Afonso tänkt.

Afonso hade en matchplan som killarna följde exemplariskt hela första halvlek. Vi fick en bra start på matchen när André slog bollen mellan två grönklädda och blev fälld när han försökte ta sig förbi, domaren tvekade inte och blåste straff. Arizio förvaltade straffen på bästa sättet. Redan i den 9:e minuten kom 2-0, vi hade en längre anfall och när Alexandre kom förbi sin gubbe drev han bollen några meter och slog ett lågt inlägg som Arizio vid den bortre stolpen kunde bara stötta in. Trean kom i den 12:e minuten efter ett fint samarbete mellan Anton och Alex, den sistnämnde tog avslutet som Lilläng räddade det blev något av en flipperspel av returen innan Anton resolut tryckte in bollen i mål.

Afonsos matchplan hade två delar och efter en kvart började killarna att följa den delen av matchplanen. Runt den 16:e minuten fick Colin sin första chans men bollen smet utanför stolpen, Colin och André hade ett fint samarbete som skapade svårigheter i Rinns försvar. Colin skulle kanske ha gjort fyran när vi ställde om snabbt efter en Rinn hörna men han prickade stolpen.

Edvin försökte genomföra matchen men det gick fram till den 22:a minuten sedan fick han slänga in handduken, in kom Rasmus Gillstam. Den portugisiska trion har en annan rytm då dom mer eller mindre gjort en hel säsong i sina respektive klubbar. André och Arizio hade också några fina kombinationer och i den 25:e minuten avslutade Arizio strax utanför efter ett fint samarbete med André.

4-0 kom i den 28:e minuten efter ännu en fin samarbete mellan Alexandre och Anton som resulterade i Alexandre kom i skottläge, ett skott som Lilläng återigen räddade men på returen kunde André göra sitt första mål i gulsvart. Åtta minuter senare kunde Colin ta tillvara på bästa sättet ett felpass av Rinn och ensam framför Lilläng satte han behärskad bollen i mål och 5-0 var ett faktum. Vi skulle hinna med ett sjätte mål i den 43:e minuten återigen på en straff, Alexandre och Arizio fick till en fin kombination och Arizio kom in i straffområdet och precis när han skulle avsluta blev han fälld och domaren blåste straff. Arizio fick utgå efter att ha fått ett jack i benet, Alexandre tog hand om straffen och 6-0 var halvtidsresultatet.

I halvtid pratade vi om vikten av att fortsätta spela av respekt för motståndarna, oss själva samt för det spel vi vill spela. Per och Pelle kom in ut gick Andreas och Marco.

Vi var nära sjuan tämligen direkt men Alexandre kom för nära Lilläng och lyckades inte överlista honom. Sedan så slutade vi att spela fotboll, Rinn fick nu mer tid att behandla bollen och var mer aggressiva än vi. Vi började försöka göra sakerna individuellt och dom fina samarbeten vi hade under första halvleken var bortblåsta.

Rinns reducering kom inte som någon överraskning i den 53:e minuten, vi gav bort bollen och jag tror det var Henric som reducerade med ett fint mål. I 56:e minuten tvingade Robin Ericsson Nikki till en räddning och strax efter var det Anton L som testade lyckan utifrån men bollen gick utanför.

Runt timmen spelad kom Andreas och Marco in istället för Pelle och Simon, Rasmus fick flytta ut till vänsterbacken. I den 65:e minuten slog en Rinnspelare en felpass och André kom fri mot en utrusande Lilläng, André petade bollen förbi målvakten men kom i en snedvinkel och lyckades inte näta.

Med dryga 17 minuter kvar gav sig André på en soloräd och tog sig förbi 2-3 motståndare innan det tog stopp, men Rinns rensning tog på en egen spelare och bollen hamnade framför måltjuven André som bara behövde peta in 7-1. Runt den 78:e minuten kom Anton fri men Lilläng räddade. Minuten senare hittades Anton Alexandre som strax utanför straffområdet drog till med ett lågt skott som gick strax utanför. Med tio minuter kvar fick David syna ostskivan när han satte stopp för en tre mot en kontring.

Samma David skulle göra 8-1 efter att Colin satt en snabb boll på djupet som frispelade Per som tillsammans med David kom fria mot Lilläng, Per passade snett till vänster och Lilläng var överlistad och David satte bollen i ett tomt mål, Davids första mål i A-laget! Mattias i Rinn testade ett långskott som Nikki räddade i den 88:e minuten. Vi skulle hinna göra 9-1 genom Per assisterad av Anton.

Killarna gör en bra match, förutom första 20 minuterna av 2:a halvleken. Vi fick se en hel del intressanta samarbete mellan våra offensiva spelare men även se ett mittbackspar (Andreas och Marco) som övertygar mer och mer. Vi var väldigt effektiva framför mål idag. All cred till killarna som haft en tuff vecka med tre matcher och två träningar på sju dagar.

Vi tackar och önskar Rinns AIK lycka till denna säsong!